Historický objekt

Tento majestátní zámek s názvem Castello di Vincigliata se nachází na vrcholu kopce nad historickým centrem Florencie a nabízí úchvatný panoramatický výhled. Nemovitost je bohatě a mistrovsky restaurována od konce 19. století. Zámek (2 300 m²) má dlouhou a bohatou historii, sahající téměř tisíc let zpět. Oplývá jedinečným šarmem, v minulosti sloužil jako místo k pořádání událostí a ceremonií konaných jednou za život. Budovy kolem zámku (přes 1 300 m²) nabízejí například příležitost pro rozvoj ubytovacího zařízení nebo opětovné zahájení výroby vína a olivového oleje. Veškeré služby jsou v dosahu, nejblíže je město vzdálené 5 minut jízdy, historické centrum Florencie lze dosáhnout autem za méně než 10 minut. Letiště ve Florencii zajišťující mnoho mezinárodních letů do různých destinací v Evropěje od zámku vzdáleno pouze půl hodiny.

Zámek o rozloze 2 300 m², s 8 ložnicemi a 12 koupelnami, obklopuje krásné centrální nádvoří a vyhlídková terasa. Kromě toho zde naleznete další budovy, jako jsou věž, farmy a stará slévárna. Interiéry zahrnují kamenné zdi, trámy a terakotové podlahy, které dodávají prostorům na autentičnosti a rustikálním šarmu. Velká okna propouštějí dovnitř dostatek světla a umocňují atmosféru místa. Zahrada s plochou 3 056 m² je vkusně utvořená v typickém florentském stylu s cypřiši a vavříny. Výhledy na vinice a olivovníky doplňují toskánskou idylu.

Na pozemku stojí několik dalších budov. Věž o rozloze 65 m² nabízí čtyři patra. V přízemí se nachází prostorný obývací pokoj s kuchyňským koutem, ve vyšších patrech jsou 3 ložnice, každá s vlastní koupelnou. Dále jsou zde 2 venkovské domy s možností úprav, o rozloze 315 m² a 505 m². Tyto prostory lze využít pro bydlení, recepci, kanceláře nebo dokonce vinný sklep. Nedaleko je umístěna stará slévárna o rozloze 250 m². Tato budova vyžaduje renovaci, ale s vlastním zahradním pozemkem o rozloze 1 800 m² nabízí skvělou příležitost pro ubytování hostů.

Interiéry a exteriéry budov jsou prostoupeny historickým šarmem, zároveň nabízejí potenciál pro moderní využití a komfort. Vinice o rozloze 6,3 ha a olivový háj o rozloze 4,2 ha jsou v plné produkci a skýtají tak vynikající příležitost pro vlastní zpracování a výrobu vína a olivového oleje.

Lokalita leží nedaleko historického centra Florencie a oblasti Chianti, kde se můžete těšit na výjimečnou gastronomii a toskánské víno. Okolí poskytuje bohatou občanskou vybavenost, restaurace, kulturní akce a snadný přístup k letišti ve Florencii. Toto místo spojuje klid venkova s pohodlím města a nabízí představuje typický toskánský životní styl.

Půdorys

  • Půdorys 1
  • Půdorys 2
  • Půdorys 3
  • Půdorys 4
  • Půdorys 5

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    103096
  • Prodejní cena
    Cena na vyžádání
  • Užitná plocha
    1 300 m²
  • Zastavěná plocha
    2 140 m²
  • Pozemek
    140 000 m²
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další historické objekty v lokalitě Toskánsko

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.